Elérhetőségek

VasiMozgóKépTárFelhívás


Legyél településed filmese

VasiMozgóKépTár

„Töltsd tele Vassal!”

Egyszeri és megismételhetetlen, de akár évekre elnyúló tervünk, hogy Vas megye minden települése készítse el saját kisfilmjét településéről, lehetőleg helyi erők bevonásával. Továbbá egy külön kategóriában fotók beérkezését is várjuk, melynek témája természetesen a saját település hagyományainak, épített és természeti értékeinek bemutatása, ill a település egyediségének visszaadása állóképekben.

Filmek több kategóriában készülhetnek:

- településfilm

- etűd a településről

- dokumentumfilm

Ezeknek terjedelme jellegükből fakadóan különböző lehet. Egy település több filmet is beküldhet, sőt egy alkotó is több művel nevezhet. Nevezési díj nincs.

DE, alapvető cél, hogy minden településnek, de legalább a megye 80 %-kának elkészüljön a saját imázsfilmje, településfilmje. Másodlagos tervként nem helyi erő készítésében, hanem külsősök által.

Terjedelmi megkötések:

- településfilm                        max. 20 perc

- etűd a településről               max. 5 perc

- dokumentumfilm                max. 40 perc

Fotók digitális formátumban készüljenek és kerüljenek továbbításra.

Egy nevező max. 3 fotót küldhet be települése megjelölésével.

 

A filmek és a fotók zsűrizésre kerülnek értő és lehetőleg vasi gyökerekkel rendelkező professzionális filmkészítők és fotósok, valamint tapasztalt független filmesek soraiból válogatva a zárórendezvényen, a legjobbakat díjazva.

Továbbá a filmalkotások bekerülnek a VasiMozgóKépTárba (www.vasimozgokeptar.hu) értékálló és archiváló szándékkal, s így nagymértékben hozzájárulnak, hozzájárulunk a településképek alakításához, a településmarketing erősítéséhez és egy egységes megyei archívum létrehozásához!

A lebonyolítás rendjéről:

- A verseny második kiírása 2017. december 1.

- A verseny népszerűsítése, közzététele: Megyei civil és közművelődési fórumon – 2017. december 1.

- További megyejáró alkalmak: 2018. I. negyedév

- Bemutatkozási lehetőség, elkészült filmek vetítése: 2018. április 14-15. – VAS-FILM 14. – Vas megyei filmfesztiválon, majd a további VAS-FILM-eken.

- Műhelynapok, segítő alkalmak: 2018. teljes évben - igényektől függően

- Fesztivál, a VasiMozgóKépTár legsikerültebb – zsűri által kiválasztott - alkotásainak vetítése 2019-ben

- További helyszínek – road show – 2019. II. félév

 

A kategóriák meghatározásánál, ill. a téma körülírásánál nagy hangsúlyt kívánunk fektetni a település hagyományainak, értékeinek felkutatására és bemutatására, így kapcsolódva a Helyi Értéktár Bizottságok munkájához.

Mindemellett természetesen a művészi ambíciók kiélése is teret kap, pl. az etűdök elkészítésénél és a beállított, nagy műgonddal elkészítette fotóknál.

Terveink szerint több ismert vasi filmes és fotóművész segítségével a kisfilm készítők és fotósok mellé rendelünk mentort, szakmai felügyelőt opcionális jelleggel. A szakmai műhelymunkák alkalmával meghívott, tapasztalt filmesek iránymutatása mellet folyhat a munka, a tényleges forgatásokba való bevonásukkal is. A technikai tudnivalók elsajátítására is lehetőség nyílik.

Információ:

Meskó Krisztián

30/659-0275

krisztianmesko@gmail.com

Meskó Krisztián

projektmenedzser

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 Csatolt fájl(ok)

Vissza az előző oldalra!
VasiMozgóKépTár - Magyar